Projekt  |BONNIE|

Projekt mieszkania o powierzchni 85m² zlokalizowanego w Dąbrowie Górniczej.

Strefa wejściowa mieszkania została zaprojektowana, tak by znalazła się tam duża szafa z miejscem na przechowywanie oraz ozdobna konsolka i lustro.

Przestrzeń, w której mieszkamy na co dzień ma przede wszystkim ułatwiać nam nasze codzienne funkcjonowanie. Dzięki odpowiedniemu rozplanowaniu możliwe było stworzenie części wspólnej, gdzie tętni życie i wszyscy mogą razem czerpać radość z wspólnych chwil, a także części wydzielonych, gdzie każdy może liczyć na prywatność.Dzięki likwidacji jednej ze ścian otrzymaliśmy duży i przestronny salon połączony z kuchnią. To tu spędzamy najwięcej czasu, rozmawiamy, oglądamy telewizję, odpoczywamy, czy cieszymy się rodzinnymi chwilami. Dlatego warto postawić na rozwiązania, które jeszcze bardziej umilą nam ten czas i stworzą przytulną strefę relaksu.

Dzięki odpowiedniemu rozplanowaniu, zyskaliśmy również piękną przestrzeń sypialni, z kącikiem do czytania pod oknem, oraz toaletką! Sypialnia ma także swoją garderobę, w osobnym pomieszczeniu, ale oprócz garderoby, zaprojektowaliśmy dużą przestrzeń na przechowywanie wokół łóżka. W mieszkaniach, przestrzeń do przechowywania jest niezwykle ważna, ponieważ, dzięki możliwości schowania rzeczy codziennego użytku do szaf, nasza przestrzeń może być czysta i schludna, bez gromadzenia niepotrzebnych przedmiotów w zasięgu naszego wzroku.

Pokój dziecięcy został zaprojektowany w pastelowych kolorach, z dodatkiem przyjemnego oświetlenia, które nadaje klimat temu wnętrzu, a także akcentem w postaci tapety.

Gabinet to przestrzeń, w której możemy się odizolować i w spokoju zająć się swoimi obowiązkami. Postawiliśmy w tym przypadku na ciemny akcent.

W tym mieszkaniu znajdują się dwie łazienki. Co więcej klienci wymarzyli sobie, żeby mieć zarówno prysznic, jak i wannę.

Nie było to łatwe zadanie, ponieważ nie byliśmy w stanie połączyć łazienki z wc, gdyż między tymi pomieszczeniami, w bloku znajdował się pion. Na szczęście nie ma rzeczy niemożliwych! I tym samym poszerzając przestrzeń, w której mieści się wc, zmieściliśmy dodatkowo prysznic. A w łazience zlokalizowana została wanna, a także zabudowa, w której ukryta została pralka z suszarką!

Postawiliśmy na przytulną nowoczesność, w jasnych barwach, z ciemnymi akcentami!

Rok: 2021